Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

 "ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ" 
μια εκπομπή της ΕΤ3
που επιμελείται ο Ν.Ασλανίδης 
και 
προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 8:30 μ.μ.

Ο δημοσιογράφος Ν. Ασλανίδης περιοδεύει εντός και εκτός συνόρων, αναζητώντας απίστευτα κι όμως αληθινά ρεπορτάζ, ιστορίες που γίνονται η αφορμή για να αναδειχτεί το μεγαλείο του ανθρώπου και της θέλησής του. Εξορμεί στην ελληνική περιφέρεια, αλλά και στο εξωτερικό, για να παρουσιάσει αγνώστους -συνήθως- ανθρώπους που διαπρέπουν σε διάφορους τομείς.
Το βιβλίο Γκίνες ξεφυλλίσαν χθες τα «Αληθινά Σενάρια» και ανακαλύψαν ονόματα Ελλήνων που διακρίνονται για τις συλλογές τους.
Ο Νίκος Ασλανίδης παρουσίασε τον οινολόγο Βαγγέλη Γεροβασιλείου, ο οποίος διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές με ανοιχτήρια μπουκαλιών στο μουσείο οίνου στην Επανομή Θεσσαλονίκης και την εκπαιδευτικό από την Καλαμαριά Ευαγγελία Καταρτζή, που έχει τη μεγαλύτερη συλλογή ελληνικών σχολικών βιβλίων.
Ο επίλογος για τα «Αληθινά Σενάρια» γράφτηκε στα Βαλτόνερα Φλώρινας με φιλοξενούμενη τη Δήμητρα Κουτσουρίδη, η οποία - παρά την ολική τύφλωσή της- κατάφερε να μπει στο βιβλίο Γκίνες με τη μεγαλύτερη συλλογή από ξύστρες μολυβιών.Τώρα, με 7.200 σβήστρες ψάχνει άλλες 1.300 για να ξαναμπεί. Όσοι φίλοι μπορούν να αποστείλουν μια πρωτότυπη σβήστρα στη Δήμητρα,ας το κάνουν! Η διεύθυνση είναι : Κουτσουρίδου Δήμητρα,Βαλτόνερα Αμυνταίου,Τ.Κ.53075