Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (2)


ΗΛΙΑ ΒΕΝΕΖΗ
ΑΙΟΛΙΚΗ ΓΗ

Και μόνο την Αιολική Γη αν είχε γράψει ο Βενέζης, πάλι θα ήταν ένας από τους μεγάλους μυθιστοριογράφους όλων των εποχών. Η λεπτότητα και η απλότητα αυτού του έργου είναι απαράμιλλες. Σχεδόν μπορεί κανείς να πει πως σ΄αυτό το βιβλίο καθορίζεται το τι είναι ένα έργο τέχνης.
Καθ.Cedric Whitman, Harvard University,1957

Η ατμόσφαιρα της Αιολικής Γης  δεν είναι ούτε αισθηματική ούτε θρηνητική, παρ΄όλη την τραγωδία που πρόκειται να ξεσπάσει αργότερα. Ανάμεσα στους εργατικούς και αγαθούς χωρικούς κινούνται οι απίθανες μορφές των κυνηγών και των ληστών  που τα ηρωικά τους κατορθώματα παίρνουν κατά κάποιον τρόπο χαρακτήρα τελετουργικό – ολοκληρώνοντας μια γοητευτική εικόνα ζωής που ο πόλεμος την κατάστρεψε για πάντα.
The Times Literary Supplement,Λονδίνο
 
H Αιολική Γη είναι ένα παράξενο παραμύθι, γεμάτο ανήσυχη νοσταλγική ποίηση, που θα σας οδηγήσει   σ΄έναν κόσμο χωρίς να μπορείτε ν΄ αντισταθείτε και θα σας κρατήσει εκεί όσο θελήσει ο αφηγητής.
Τhe Tribune,Λονδίνο

Πόσο χαιρόμαστε όταν τα βιβλία που διαβάζουμε ξεχύνονται και πλημμυρίζουν την καρδιά μας όσο προχωρούμε στο διάβασμα. Και μένουν εκεί, συνεχίζοντας τη ζωή τους μέσα μας σαν όνειρα ακαθόριστα και σαν αναμνήσεις μιας άλλης ζωής. Τέτοιο βιβλίο είναι η Αιολική Γη που έκαμε ξαφνικά την εξωτική της εμφάνιση στη Φιλανδία.
Hagar Olsson,Nya Pressen , Φιλανδία 1960


Θα το βρείτε στη  βιβλιοθήκη μας!                  κωδικός:  889.3 BEN